30 Nisan 2014 Çarşamba

TARÇINLI ZENCEFİLLİ KURABİ

Tarçın ey tarçın sen nelere kadirsin. Her şeye mi yakışırsın:) LAfı uzatmadan bu gevrek kurabiyenin tarifine geçelim.
3 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
250 margarin veya tereyağ (ben tereyağ kullandım)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 paket kabartma tozu
Önce yağ oda sıcaklığına getirilip şekerle iyice yoğurulur. Sonra kalan malzemeler eklenir. Homojen ve ele yapışmayan bir kıvam elde edildikten sonra hamur yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra oklava yardımı ile 3 mm kalınlığında açılır ve bardak ağzı veya uygu bir kalıpla kesilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü hafif renk değiştirinceye kadar pişirilir. (yaklaşık 10-15 dakika)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder