19 Mayıs 2015 Salı

ELMALI KURABİ

İki şey birbiri ile mukayese edilebilir biri elma ve tarçının muhteşem kokusu, diğeri ise yeni yıkanmış nevresim kokusu:) 
Düşünmedim taşınmadım direk elmayı seçtim:)

Içindekiler
Hamur için
4 su bardağı un 
1 çay bardağı toz şeker
Yarım paket terem yağ erimiş halde
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 yumurta 
1 paket kabartma tozu
Hapsini ele yapışmayacak kıvamda yoğuruyoruz. 
İç 
2 elma rendesi 
5 adet ceviz çekilmiş
1 çay bardağı toz şeker
Tavada elmalar suyunu çekene kadar pişirilip soğuyunca açılıp bardak ile şekil verdiğimiz hamurların arasına konur. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar 20 25 dakika pişirilip uzerlerinde pudra şekeri gezdirilir. 
Bir ev daha ne kadar guzel kokar ki:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder