3 Ekim 2014 Cuma
Burma Baklava ve Klasik Baklava
Herkes yapar da biz yapmaz mıyız? Bayram geldi.. Bayramı baklavasız açmak hiç olmaz da baklavayı açma kısmı da olmazsa iyi olurdu.
İçindekiler
1 kilo un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket buğday nişastası
400 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı sirke ( gevrekliği arttırıyor)
250 gr ceviz
Şerbet
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Hamur nişasta ve ceviz haricindeki malzemelerle yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır. Bu arada şerbet malzemesi karıştırılıp kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Hamur ceviz iriliğinde parçalara bölünür ve nişasta ile orta boy borcam büyüklüğünde açılır. Üst üste koyarak açacaksanız aralara muhakkak bol nişasta dökün. Hamurun yarısı ile normal baklava diğer yarısı ile de burma baklava yapıyoruz ki çeşitlilik olsun. Bir de burma baklava şerbeti daha az çektiği için ben daha fazla seviyorum. Borcam tepsiye normal baklava için bir kat açılmış yufka biraz ceviz ve erimiş tereyağı şeklinde yerleştirip bir bıçak yardımı ile dilimleyip orta hararetli fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Burma Baklavada da aynı şekilde hamurları açıp üzerine bir miktar ceviz gezdirip oklava etrafında sarıp sıkıştırıp oklavayı çekiyoruz. Tepsiye yuvarlak şekilde yerleştirip dilimliyoruz. Üzerine tereyağı gezdirip orta hararetli fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Baklavalar biraz ılıdıktan sonra şerbetlerini eşit şekilde paylaştırıyoruz ve çekmelerini bekliyoruz. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder