3 Ekim 2014 Cuma
Menemen ( yumurtalı)
Her öğün olsa yiyebileceğim en güzel yemek menemen sanırım. Ama öyle içine salça koyulan veya soğansız olanlarını hiç ama hiç sevmiyorum. Domateslerin son kırmızı ve taze günlerini geçirdiği sonbaharda menemen tarifini vermeden olmaz.
İçindekiler
4 orta boy rendelenmiş domates
1 orta boy soğan
250 gr acılı yeşil biber
2 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Soğan minik minik doğranır. Tavaya sıvıyağ ve doğranmış soğanlar eklenip soğanların renkleri pembeleşinceye karar karışıtırılarak pişirilir. Minik doğranmış biberler de eklenip biberlerin de renklerinin dönmesi beklenir. En son rendelenmiş domates de eklenip tüm malzemelerin pişmesi beklenir. Tavanın altını kapatmadan yumurtalar da kırılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder