28 Temmuz 2012 Cumartesi

ERİŞTELİ PİLAV

(RESİMLİ ANLATIMLI)

Pirincin yanına tereyağı oldu mu bir de erişte, pilav o zaman oluşuyor bence. Gerisi laf. Geldik tarifimize

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı erişte
1 su bardağı pirinç
Su

Önce tereyağı köpük köpük olana ve mis gibi kokana dek kavuralım.


Üzerine erişteleri ekleyip hafif rengi dönene kadar tereyağında tahta kaşıkla karıştıralım. 


Daha sonra yıkadığımız pirinçleri de ekleyip hafif şeffaflaşıncaya kadar karıştıralım. 


En son pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ve istediğimiz kadar tuz ilave edip karıştırmadan kısık ateşte suyunun çekmesini bekleyelim. Afiyet olsun. 

1 yorum:

  1. leziz görünüyor..son fotolarıda eklerseniz bitmiş bir şekilde hoş olabilir.

    YanıtlaSil