(RESİMLİ ANLATIMLI)
Pirincin yanına tereyağı oldu mu bir de erişte, pilav o zaman oluşuyor bence. Gerisi laf. Geldik tarifimize
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı erişte
1 su bardağı pirinç
Su
Önce tereyağı köpük köpük olana ve mis gibi kokana dek kavuralım.
Üzerine
erişteleri ekleyip hafif rengi dönene kadar tereyağında tahta kaşıkla
karıştıralım.
Daha sonra yıkadığımız pirinçleri de ekleyip hafif
şeffaflaşıncaya kadar karıştıralım.
En son pirinçlerin üzerini 1 parmak
geçecek kadar su ve istediğimiz kadar tuz ilave edip karıştırmadan kısık
ateşte suyunun çekmesini bekleyelim. Afiyet olsun.
leziz görünüyor..son fotolarıda eklerseniz bitmiş bir şekilde hoş olabilir.
YanıtlaSil