17 Ekim 2012 Çarşamba

EV YAPIMI SUCUKLU İTALYAN PİZZA





Hamuru için

2 çay bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı kuru maya
Yarım kaşık tuz
Bir tutam şeker

Tüm malzemeler bir kapta yoğurulur. Hamur mayalanıp kabarana kadar beklenir.


Üst malzeme

50 gr çemensiz pastırma
100 gr kaşar peyniri rendesi
10 adet yeşil ve siyah zeytin
Yarım domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmız biber
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı paprika
Yarım soğan
1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan
1 çay kaşığı kekik

Hani böyle incecik kenarları çıtır çıtır, malzemesi bol, tepsiden çıkarırken ve her dilimi tadarken ağızda eriyen peynirin enfes lezzeti. Lafı uzatmadan tarifi vereyim. Domates rendesi ve salça bir kapta karıştırılır. Hamur 1 kaşık yağ ile elde incecik açılır. Salça ve paprika karıştırılarak hamur üzerine elle yayılır. üzerine kaşar peynir rendesinin yarısı gezdirilir. Pastırma, kırmızı biber, yeşil biber, yarım domates, yuvarlak şekilde dilimlenmiş soğan ve zeytin dilimlenip eşit bir şekilde domatesli karışımın üzerine konur. Ve servis edilirken üste reyhan ve kekik gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder