PANDİSPANYA MALZEMELERİ
4 çay fincanı un
4 adet yumurta
4 çay fincanı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
MUHALLEBİ MALZEMELERİ
1 litre süt
1 paket vanilin
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
PASTA ARASI İÇİN
2 adet muz
1 adet kivi
Veya istediğiniz meyve
PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı meyve suyu veya süt
Yapımı
Evde pratik ve içinize sinerek yapabileceğiniz bir tarif bu. Biz severek yiyoruz. Önce yumurta beyazını ve şekeri kar gibi olana kadar cam kasede çırpın. Ayrı bir kapta sıcak su ve yumurta sarılarını çırpıp un ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpın. Yumurta beyazı, kabartma tozu ve diğer karışımı spatula yardımı ile iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Bu sırada bir tencerede muhallebi malzemelerinin tümünü kaynayıncaya kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız kek soğuyunca ortadan ikiye bölüp üzerine bir bardak meyve suyu veya süt ile ıslatın. Muhallebinin yarısını arasında döküp ince dilimlediğiniz kivi ve 1 muzu ara katmana dizin. Sonra kekin diğer parçasını üzerine kapatıp kalan muhallebiyi pastanın her yerini kaplayacak şekilde dağıtın en üste muz dilimlerini dizin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder