28 Temmuz 2012 Cumartesi

ERİKLİ KAYISILI KOMPOSTO


(RESİMLİ ANLATIM)

Bu öyle güzel bir içecek ki bu yaz onsuz geçmez sanırım.. Ekşi tadı ve mis gibi karanfil kokusu ile gün boyu tadı damağınızda kalan efsanevi yaz içeceği komposto. Atalarımız ne yapmışsa güzel yapmışJ

MALZEMELER
5 adet anjelik eriği
5 adet kayısı ( veya 1 orta boy elma)
2 su bardağı şeker
6 su bardağı su


Önce 5 adet kırmızı erik ve 5 adet kayısıyı bir güzel yıkıyoruz. Daha sonra çekirdeklerini çıkarıp bir tabağa kalın dilimler halinde doğruyoruz. Çok ince doğrarsak meyveler dağılabiliyor. Kayısı yerine 1 orta boy elmayı da dilimleyerek kullanabiliriz. 

Orta boy bir tencereye 6 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri ilave ediyoruz.


İçine meyveleri de koyup şerbetin kaynamasını bekliyoruz. Kaynamaya başlayınca içine 2 adet karanfil 1 tatlı kaşığı tarçını da ilave ediyoruz. Meyveler hafif yumuşayana kadar kaynatmaya devam ediyoruz.  Daha sonra ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıyınca süzgeçten geçirip cam şişelere doldurup buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Ferah bir yaz geçirmeniz dileğiyle. Afiyet olsun ama şeker ve kilo olmasınJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder