(RESİMLİ ANLATIM)
Bu öyle güzel bir içecek ki bu yaz onsuz geçmez sanırım..
Ekşi tadı ve mis gibi karanfil kokusu ile gün boyu tadı damağınızda kalan
efsanevi yaz içeceği komposto. Atalarımız ne yapmışsa güzel yapmışJ
MALZEMELER
5 adet anjelik eriği
5 adet kayısı ( veya 1 orta boy elma)
2 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Önce 5 adet kırmızı erik ve 5 adet kayısıyı bir güzel
yıkıyoruz. Daha sonra çekirdeklerini çıkarıp bir tabağa kalın dilimler halinde
doğruyoruz. Çok ince doğrarsak meyveler dağılabiliyor. Kayısı yerine 1 orta boy
elmayı da dilimleyerek kullanabiliriz.
Orta boy bir tencereye 6 su bardağı su
ve 2 su bardağı şekeri ilave ediyoruz.
İçine meyveleri de koyup şerbetin
kaynamasını bekliyoruz. Kaynamaya başlayınca içine 2 adet karanfil 1 tatlı
kaşığı tarçını da ilave ediyoruz. Meyveler hafif yumuşayana kadar kaynatmaya
devam ediyoruz. Daha sonra ocaktan alıp
ılımaya bırakıyoruz. Ilıyınca süzgeçten geçirip cam şişelere doldurup buzdolabında
soğumaya bırakıyoruz. Ferah bir yaz geçirmeniz dileğiyle. Afiyet olsun ama
şeker ve kilo olmasınJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder