30 Temmuz 2012 Pazartesi

PİRİNÇLİ SOĞUK YOĞURT ÇORBASI

( RESİMLİ ANLATIMLI)

Sıcak çok sıcak.. İnsan böyle günlerde soğuk bir şeyler yemek veya içmek istiyor. Hani sanki dumanı üstünde tüten yemek kavramı hiç bana göre değil bu aralar. Her şey soğuk olsun istiyorum.  Akşam canım çorba istiyor ama soğuk olsun da istiyorum. Ankara'nın savunma sanayi firmalarından birinde çalışırken ilk tanışmıştım soğuk çorba kavramı ile. Ama onun adı Ayran aşı. İçinde yarma var nohut var. Fakat ben nohudu hiç sevmem, çünkü girdiği her yemeği ağırlaştırıyor. Yarma da evde yoktu. Sonuç olarak çok sevdiğim büyüğümden öğrendiğim gibi pirinçle yapıyorum. Üstüne de balkonda yetiştirdiğim mis kokulu taze naneyi doğrayınca oh! diyorum. Akşama buz gibi çorbamız var.

Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç 
2.5 su bardağı yoğurt
Taze nane ( damak zevkinize göre)
Soğuk su

Yapılışı

Çok kolay bir çorba olmasına rağmen pirinci bir gün evvelden sadece suyla haşlanıp buzdolabına kaldırmak gerekiyor ki soğuk olsun.

Daha sonra yoğurtla pirinci bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.



Üzerine yavaş yavaş soğuk su ekliyoruz. Kıvamı cacıktan daha kıvamlı olmalı ama damak zevkinize göre su ekleyebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder