MALZEMELER
1 kg tuzlu asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım demet maydanoz
1 paket kuş üzümü
1 paket fıstık
1 adet limon
YAPILIŞI
Tencereye zeytin yağı koyun soğanları doğrayıp biraz kavurun. Fıstıkları da ekleyin. Pirinçleri yıkayıp ekleyip bir iki defa daha karıştırın. Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurup maydanozu da incecik doğrayarak ilave edin.
Yaprakları suda bekletin. Tuzu iyice aksın. Yaprakları tezgaha serip 1 tatlı kaşığı hazırladığımız içten ilave edip incecik sarın.Güvecin dibine 5-6 adet yaprağı serin ki dibi yanmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder