17 Ekim 2012 Çarşamba

Güveçte Zeytinyağlı Yaprak Sarma





MALZEMELER
1 kg tuzlu asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım demet maydanoz
1 paket kuş üzümü
1 paket fıstık
1 adet limon
YAPILIŞI

Tencereye zeytin yağı koyun soğanları doğrayıp biraz kavurun. Fıstıkları da ekleyin. Pirinçleri yıkayıp ekleyip bir iki defa daha karıştırın. Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurup maydanozu da incecik doğrayarak ilave edin.
Yaprakları suda bekletin. Tuzu iyice aksın. Yaprakları tezgaha serip 1 tatlı kaşığı hazırladığımız içten ilave edip incecik sarın.Güvecin dibine 5-6 adet yaprağı serin ki dibi yanmasın.

Limonu da dilimleyerek sarmaların üzerine koyun. Sarmaların üzerini kapatacak miktarda su ekleyip üzerine de 1 cam tabak kapatın. Kısık ateşte 45 dakika pişirin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder