MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
200 gram süzme peynir
2 yumurta (birinin sarısı üste sürmek için ayrılacak)
1 çay kaşığı sirke
1 su bardağı süt veya yoğurt veya ılık su
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Aslında yazının adı bir tembellik poğaçası da olabilirdi. Bizim evde öğle yemeği zamanı ekmek yoksa ve kimse almaya gitmek istemiyorsa geleneksel yemek poğaça yanında çay oluyor. Kilo aldırma problemi olmasa daha iyi olur tabi ama yerken bunları pek düşünmüyorum tabi. Ben bu tarifte ılık su kullandım çünkü ekmeğin yanı sıra süt de kalmamıştı. Geniş bir kaba peynir hariç tüm malzemeleri koyup yumuşak ama kabın kenarlarına yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Her bir parçayı avuç içi genişliğinde açıp içine peynir ilave edip önceden yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. En son hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstleri kızarana kadar yaklaşık olarak 25-35 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder