3 Ekim 2014 Cuma

Nohutlu Pilav

Klasik olan her daim güzel. Ne oldu bilinmez ama nohut sevmeyen ben bugün bir nohutlu pilav istedim bir istedim ki bu kadar olur. Baya sıcakken yiyerek kendimi yaksam da her lokmaya alınan her kaloriye değdi...
İçindekiler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı pirinç
1 avuç tel şehriye (arpa da olur)
3 yemek kaşığı tereyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
Tavaya aktarılan nohut ve pirincin üzerini bir parmak geçecek kadar et veya tavuk suyu ( normal su da olur ama böyle daha bir lezzetli)
Tereyağı eritilir tel şehriye biraz kavrulur ve yıkanmış pirinçler de eklenip bir kaç dakika daha kavrulmaya devam edilir. ÜZerine nohut da eklenip su ve tuz ilave edilir ve su ilave edildikten az hararetli ateşte tava kapağı kapalı şekilde pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Demlenmesi beklenip yenir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder