31 Ekim 2015 Cumartesi

İMAMBAYILDI (kıymalı)


Neredeyse hiç patlıcan yemeyen ben bu yemeği iyi yapıyormuşum ve blogda insanların hadi yaz demesi ile yayınlamaya karar verdiğim tarif.

İç Malzeme
3 adet domates
4 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 demet maydanoz
100 gr kıyma

Tüm iç malzemeler incecik kıyılıp tavada suyunu biraz çekene kadar pişirilecek.

Diğer Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan
1.5 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet yeşil biber

Önce patlıcanlar alacalı soyulup tuz eklenen sıcak suda 5 dakika haşlanır. Daha sonra peçete ile kurulanarak sıvıyağ eklenen bir tavada hafifçe kızartılır. Şeklinin bozulmamasına özen gösterilerek bir tepsiye dizilir ve içi oyulur. Açılan kısma iç harç konur ve en üste süslemek amacıyla birer biber ilave edilir. Kalan domates suyu patlıcanların üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder