Açım açım... Canım da nasıl tatlı istiyor diye gezinirken olan oldu... Mis gibi tereyağı kokan yumuşacık sütlü tatlı gibisi var mı? Gelelim tarifimize..
İçindekiler
500 gr tel kadayıf
250 gr tereyağı
200 gr çekilmiş ceviz
Şerbet
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
azcık limon suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
azcık limon suyu
Tereyağı tavada eritilir. Kadayıfa iyice yedirilir. Fırın tepsisi yağlanır. Üzerine kadayıfın yarısı yerleştirilir ve kırılmış cevizler yerleştirilir. Kalan kadayıf da üzerine ilave edilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Kadayıf ılımaya bırakılır. Tencerede şerbet malzemesi şeker eriyene kadar karıştırılır ve ocakta 2 taşım kaynatılır. Soğuyan kadayıfın üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder