Elma deyince elbette akan sular durur. Yine organik yumurtalı az şekerli bir elmalı kurabiye tarifi günü bugün. Şekil vermesi de epey kolay. Mis tarçın kokusu ile afiyet olsun.
Hamur Malzemeleri
3 su bardağı un ve 1 su bardağı nişasta
2 yumurta
2 çay bardağı esmer şeker
200 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke (kıtırlık vermesi için fakat kıtırlık sevmiyorsanız koymayın)
İç Malzemeleri
2 adet kırmızı elma (soyulmuş rendelenmiş)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı esmer şeker
Üstü için 100 gr pudra şekeri ve şekil vermek için 1 çay bardağı un
Hamur malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğurulur. İç malzemeler bir tavada elmalar renk değiştirene ve suyunu çekene kadar pişirilir. Aşağıdaki adımla şekil verebilirsiniz:
Hamur ince açılıp içine iç malzemesinden bir kaşık konulup önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene dek pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra da üzerine pudra şekeri gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder