31 Ekim 2015 Cumartesi

ELMALI KURABİYE


 
Elma deyince elbette akan sular durur. Yine organik yumurtalı az şekerli bir elmalı kurabiye tarifi günü bugün. Şekil vermesi de epey kolay. Mis tarçın kokusu ile afiyet olsun.

Hamur Malzemeleri
3 su bardağı un ve 1 su bardağı nişasta
2 yumurta
2 çay bardağı esmer şeker
200 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke (kıtırlık vermesi için fakat kıtırlık sevmiyorsanız koymayın)


İç Malzemeleri
2 adet kırmızı elma (soyulmuş rendelenmiş)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı esmer şeker

Üstü için 100 gr pudra şekeri ve şekil vermek için 1 çay bardağı un

Hamur malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğurulur. İç malzemeler bir tavada elmalar renk değiştirene ve suyunu çekene kadar pişirilir. Aşağıdaki adımla şekil  verebilirsiniz:
 

Hamur ince açılıp içine iç malzemesinden bir kaşık konulup önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene dek pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra da üzerine pudra şekeri gezdirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder