31 Ekim 2015 Cumartesi

HALKA TATLISI



Gece gece tatlı krizi de nerden çıktı. Ah hayır yine mi derken kendini mutfakta bulan masum köylü benim:)

Malzemeler

1 su bardağı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı su
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Kızartmak için 1.5 su bardağı sıvıyağ

Şerbet Malzemeleri

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı suçeyrek limon suyu
1 damla sıvıyağ (parlatması için)

Şerbet malzemeleri ocağa konur ve şeker eriyene dek karıştırılıp kaynamaya bırakılır.

 
Bir tencerede su, yağ kaynatılır ve içerisine un, mısır, nişasta, sıvıyağ eklenerek hamur haline getirilir. Hamur ılınınca içine yumurtalar da eklenip hızlıca çırpılarak akışkan bir hamur elde edilir. Hamur sıkma kabına konularak halka şeklinde kızartma yağında nar gibi kızartılır ve ılınmış şerbete konulup şerbetini çekmesi beklenebilinirse beklenir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder