Kıştan evvel yapsak da yeni yayınlama fırsatım olan enfes şerbet. Yayınlamasak olmaz. Hem basit hem leziz bir yolculuğa çıkmak gibi ferah yoğun ama bir o kadar da hafif bir tat. Bizim davet sofralarının vazgeçilmezi reyhan şerbeti tarifine geçelim.
1 demet reyhan
1.5 litre su
1 su bardağı şeker ( veya her bardağa 1 çorba kaşığı bal)
5 adet karanfil
Yarım limon suyu
Reyhan iyice yıkanır. Su bir kapta şekerle birlikte kaynatılır, altı kapatılır. Su ılıyınca içine reyhan konulur. Suyun ılımasını bekleme sebebimiz reyhanları haşlamamak ve vitaminin daha çok faydalanmak. Suyun rengi mora dönene dek reyhanlar bekletilir. Sonra bir harika gerçekleşmesi için asit baz oranını değiştirelim birlikte. Her damla limonda şerbetin rengi tatlı bir gül rengi alır. ve en son içine karanfiller eklenip. buzdolabında soğuyana kadar bekletilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder