31 Ekim 2015 Cumartesi

KIRIK KURABİLİ SÜT KOKAN MUHALLEBİ

 
Kurabiyelerim dağıldı veya yumuşadı veya pişeli 2 gün oldu napsam ki diye düşünmeyin. Kolayı var tabi. Mis gibi süt kokan muhallebili kurabi.  Evvet geçelim malzemelere:

Kurabi Malzemeleri
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı nişasta
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilin

Tüm malzemeleri karıştırın. Çok sıvı bir karışım elde edeceksiniz. Sıkma kabına koyup yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine işaret parmağı uzunluğunda ve 2 parmak genişliğinde sıkın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirin. Fırın ayarınız çok önemli üstleri kızarması da yeterli bir ölçüdür.

Muhallebi Malzemeleri
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 kaşık sıvıyağ
1 paket vanilin
Muhallebi malzemeleri iyice karıştırılır orta hararetli ocakta üstü göz göz olana dek pişirilir.
Muhallebimiz sıcakken küçük kalıplara bir kat muhallebi bir adet bisküvi şeklinde dizilerek servis edilir.
Dip notlar:
İlla kurabi ile yapmak zorunda değiliz herhangi bir kurabiye veya kedidili de işimizi görür. Maksat evde kalanları da değerlendirerek lezzetli menüler yapmak.
Ve ayrıca belirtmek isterim ki kurabi tarifindeki kurabiye ağızda dağılan cinsten. Tek başına da hepsini yiyebilirsiniz dikkat.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder