Tatlıdan artan bir dilim bal kabağı elbette kullanıldı. Ben çorba yapmak derdinde idim lakin evdekilerin yoğun "artık deneme çorba değil bilinen bir şeyler yemek istiyoruz" ısrarı üzerine kekin içine eklendi. Keke çok ayrı bir hava katmamakla beraber yumuşacık bir doku yarattığını söylemekte fayda var. Üzerini elbette krema ile süsleyebilirsiniz fakat bana ağır geldiği için kullanmaktan imtina ediyorum.
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 yumurta
250 gram bal kabağı püresi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
Şeker ve yağ iyice karıştırılır. yumurtalar da eklenerek iyice çırpılır. Un, bal kabağı püresi ve tarçın da eklenerek homojen bir karışım elde edilir. En son kabartma tozu da eklenerek homojen bir karışım elde edilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. (veya üstleri kızarana kadar)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder