21 Aralık 2014 Pazar

TAHİNLİ ÇÖREK



Akşam akşam yenmez. Sağlıklı da değil ama tadı inanılmaz güzel. Pişince sıcakken dışı kıtır içi yumuşak ve enfes tahin kokusu tüm mutfağı kaplarken saate bakmadan tabi ki mamalara yumulduk.

2 yumurta
1/2 çay bardağı şeker
1 paket kuru maya
4 su bardağı un
alabildiğince ılık su
1 fiske tuz

Üstteki malzemeler ile hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek 2 saat ılık bir yerde mayalanması için beklenir.

1 su bardağı tahin
1 çay bardağı şeker

Tahin ve şeker bir kapta karıştırılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak el ile tabak büyüklüğünde açılır içine tahin şeker karışımından 2 kaşık konularak dağıtılır. Sonra hamur rulo şeklinde sarılarak kendi etrafında bükülüp yukarıdaki şekilde önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder