Akşam akşam yenmez. Sağlıklı da değil ama tadı inanılmaz güzel. Pişince sıcakken dışı kıtır içi yumuşak ve enfes tahin kokusu tüm mutfağı kaplarken saate bakmadan tabi ki mamalara yumulduk.
2 yumurta
1/2 çay bardağı şeker
1 paket kuru maya
4 su bardağı un
alabildiğince ılık su
1 fiske tuz
Üstteki malzemeler ile hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek 2 saat ılık bir yerde mayalanması için beklenir.
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı şeker
Tahin ve şeker bir kapta karıştırılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak el ile tabak büyüklüğünde açılır içine tahin şeker karışımından 2 kaşık konularak dağıtılır. Sonra hamur rulo şeklinde sarılarak kendi etrafında bükülüp yukarıdaki şekilde önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder