19 Aralık 2014 Cuma

SOĞAN KAVURMASI



Akşam 9da yine acıktım ve az ama öz malzeme ile yapılan soğan kavurması yanında taze demlenmiş çay bir iyi geldi bir iyi geldi ki..
Malzemeler
5 adet soğan
1 adet organik yumurta
3 yemek kaşığı evde yapılmış domates sosu
2 yemek kaşığı tuz ve az karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı (tereyağı da olur)

Yağ ve yemeklik doğranmış soğan tavaya konulur altı az açılır ve 5 dakika tavanın kapağı kapalı biçimde pişmeye bırakılır. Kapak açılıp soğanların rengi dönünceye kadar ağır ateşte kavrulur. Sonrasında domates sosu ve tuz ile 2 dakika pişirilir ve ocaktan almadan bir yumurta kırılır. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder