27 Ağustos 2014 Çarşamba

DÜDÜKLÜ TENCEREDE TAVUK VE PATATES PÜRESİ

Bizim evde sağlıksız her şey gibi organik olmayan tavuk da maalesef yasak. Organik tavukları ise pişirmek bir hayli zaman alıyor. Bu nedenle tavuğu düdüklü tencerede yapmaya karar verdim. İsterseniz düdüklü tencereden çıkardıktan sonra üzeri kızarana kadar 200 derece fırına da verebilirsiniz.
Gerekli malzemeler (tavuk)
1 bütün organik tavuk
1/2 limon suyu
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
 
Tavuk güzelce yıkanır. tuzla dışı ovulur. Düdüklü tencereye şeker, su ile birlikte bütün tavuk ilave edilir. üzerine limon suyu gezdirilir. Kapağı kapatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat pişirilir.
 
Gerekli malzemeler (patates)
3 orta boy patates
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
 
Püreyi hızlıca yapabilmek için patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. üzerlerini de sütü ilave edip sütün taşmamasına ve dibinin tutmamasına dikkat ederek patatesler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Patatesler sütü çekene kadar pişirip tereyağı ve tuzunu ekliyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder