Gerekli Malzemeler (börek)

6 adet pişmiş orta boy yufka (fatsa yufkası ise epey lezzetli oluyor)
4 kaşık tereyağı
İçi için:

200 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peynir
1 tutam maydanoz
Yanmaz tavaya 1 kaşık tereyağı konur. Bir adet yufka su ile iyice ıslatılır. Tavaya yerleştirilir. İç malzemeleri incecik doğranıp karıştırılır ve bu içten yufkanın üzerine bir miktar eklenir. İkinci yufka da aynı şekilde eklenir ve altı yufka üst üste yerleştirilir. Ocağın altı orta hararette açılır. En alttaki yufka kızarınca bir tabak yardımı ile ters çevrilir ve sıcakken dilimlenir. Afiyet olsun :)
Gerekli Malzemeler (tatlı)
4 adet pişmiş orta boy yufka (bende bu kadar yufka arttı)
4 kaşık tereyağı
bir avuç ceviz içi
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
şerbeti içinse 2 su bardağı su, 1/2 limon suyu, 1.5 su bardağı toz şeker

Önce şerbet tüm malzemeler ile kaynatılır. 15 dakika kaynar halde bekletilir ve ocağın altı kapatılır, soğumaya bırakılır. Ben bu tatlıyı borcamda yaptım ama herhangi bir fırın kabında da olur. Tepsi yağlanır. Bir kasede süt ve yumurta iyice çırpılır. Yufkalar bu tarifte de ıslatılarak kullanılıyor. Bir yufka ıslatılır. Yağlanan tepsiye yerleştirilir. üzerine süt ve yumurta karışımının bir kısmı ve çekilmiş ceviz içi eklenir. 4 yufka da üst üste aynı yöntemle yerleştirilir. fırına yerleştirilmeden dilimlenir. Ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra 15 dakika bekletilir ve soğuyan şerbet üzerine dökülür. Şerbeti çektikten sonra afiyetle yenir:) Yağ kilo olmasın sadece cevizli kısmı yarasın:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder