9 Ağustos 2014 Cumartesi

ETLİ BAMYA YEMEĞİ

Yaz ne güzel bir mevsimsin sen deme sebeplerimden biri de bamya zannederim. Başka evde yiyemediğim bir yemek olsa da kendi yaptığım halini epeyce seviyorum.
İçindekiler
1/2 kg bamya
200 gr kuşbaşı et (ben dana eti kullanıyorum ki kokmasın)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 kaşık salça veya 2 adet domates rendesi
1/2 adet limon
istediğiniz kadar tuz

Tencerede orta ateşte ince doğranmış soğanlar yağ ile biraz pembeleşinceye kadar kavrulur. OCağın altı kısılıp et eklenip etin pişmesi beklenir. Ocağın altının kısılma sebebi etin ağır ateşte yemeğe koku vermemesi içindir. Etler yumuşayınca içine bamya ve domates rendesini ekleyelim. Bir çay bardağı da su ilave edip ağır ateşte pişmeye bırakalım. Piştikten sonra servis ederken limon suyunu ilave etmeyi unutmayın. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder