28 Ağustos 2014 Perşembe

ELMALI KEK (ANNE USÜLÜ)


Klasik her daim güzeldir. Elmanın en güzel hali tarçınla buluştuğu hali sanırım. Bu keki yerken küçükken annemle masal kitabı okuduğumuz günlere geri dönüyorum. Küçük ayı kitabını okurken yediğim onca elmalı kek tadını, tarçının elma kokusuna karışmasını ve sonra annemin kucağında uyuyup kalışımı..


İçindekiler
3 orta boy rendelenmiş elma
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 çay kaşığı tarçın
Çeyrek limon suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Rendelenmiş elma, limon suyu, tarçın ve 1 çorba kaşığı şekerle pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bir kapta önce yumurta, süt ve sıvıyağ iyice çırpılır. Sonra un, şeker ve kabartma tozu da eklenerek iyice çırpılır. Fırın 200 dereceye ayarlanır. Kak kabının tabanı yağlanır ve kek karışımının yarısı tepsiye dökülür üzerine pişmiş elmalar eklenip kalan kek karışımı da ilave edilerek önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri gezdirilir. Mamma mia:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder