27 Ağustos 2014 Çarşamba

TENCEREDE PUFİDİK KEK (yağsız)








Yok artık dedirten bir kek oldu kendisi. Yokluk daha doğrusu tatlı krizi insana neler de yaptırıyor. Evinizde fırın çalışmıyor ve yine de akıl almaz bir tatlı düşkünü iseniz bir de pufidik keklere bayılıyorsanız bu kek yenmez de yanında uyunur demek isterdim ama maalesef ben yedim:( Ama içinde yağ yok ki gibi bir de bahanem var:) Gelelim lafı uzatmadan tarife (tarifi çok hızlı verme sebebim Esra (spor yapıp üzerine yemek konuşarak tüm iyi niyetlerimizi istismar ettiğim güzel insan)):
Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya özütü (veya şekerli vanilin) ( ben atardan bir adet vanilya alıp onu bir kavanoz şekerde bekletip tatlılarda o şekeri kullanıyorum) ( eğer vanilya ile aranız yoksa portakal kabuğu rendesi şekerde bekletilip tatlılarda bir tatlı kaşığı kadar da kullanılabilir e bunu da sevmiyorsanız limon kabuğu rendesi de kabulümdür ama rica ederim yumurta kokmasın tatlılar) 
  • 1 minik paket Hindistan cevizi (itiraf ediyorum ben çok severim iki paket kullandım normal olanı 1 pakettir)
  • Bardakları yağlamak için yarım çay bardağı ayçiçek yağı

  •  
    Önce yumurta şeker süt iyice karıştırılır. Daha sonra un, kakao ve vanilya da karışıma eklenir. En son kabartma tozu konulur. 6 adet su bardağının içi yağlanır ve bardakların yarısına kadar kek karışımı eklenir. Daha sonra kapağı kapatıldığı haliyle bardakların sığabileceği bir tencereye bardaklar konur. Tencerenin içine bardakların yarısına gelecek kadar su eklenir. Tencere ocağa konulur ve kaynayana kadar kapağı açık bırakılır. Kaynamaya başladığında ise tencerenin kapağı kapatılır. Orta hararette tencerenin kapağı açılmadan (merak etseniz de açmayın) 30 dakika pişirin. Sonra ocağın altını kapatın. ve yine kapağı açmadan 15 dakika daha bekleyin.  Ve tataaam kekleriniz neredeyse hazır. Kekleri bardaktan çıkarıp Hindistan cevizine bulayın ve buzdolabında biraz bekletin. Bence soğuk ikram edin zira epey lezzetli oluyor. Afiyet bal şeker olsun:)
     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder